zwaailichtendag verplaatst

Zwaailichtendag verplaatst naar zaterdag 3 september 2022

De Zwaailichtendag wordt verplaatst naar zaterdag 3 september 2022. De ontwikkelingen in de afgelopen twee jaren trekken een zware wissel op de zwaailichtenbranche. Na overleg met onder meer de brandweer-, politie- en ambulance-sector is gebleken dat een evenement van deze omvang meer organisatorische voorbereidingen vergt; het evenement komt beter tot zijn recht verderop in het jaar.

Zwaailichtendag

De Zwaailichtendag is inmiddels een traditioneel en drukbezocht gratis evenement binnen de Kerkraadse programmering. Bij dit evenement presenteert de brede veiligheidssector zich met voertuigen en personeel vanuit brandweer, politie en ambulancezorg. Ook aanpalende sectoren –  zoals marechaussee en defensie – sluiten aan bij dit evenement. Tevens geven de zwaailichtencollega’s vanuit Duitsland en België normaliter acte de présence. Vanwege de nasleep van de coronacrisis is er momenteel vooral bij de hulpdiensten uit onze buurlanden te weinig capaciteit om een mooie delegatie naar Kerkrade te sturen, waardoor het Euregionale karakter van dit evenement geheel verloren zou gaan.

Afsluiter zomervakantie

De oorspronkelijk ingeplande datum van zaterdag 16 april 2022 bleek daarmee voor de branche te kort dag voor de organisatie van dit event. Wel vindt op deze dag de opening van de Kerkraadse speeltuinen plaats. Op zaterdag 3 september 2022 is in het Kerkraadse centrum de volgende editie van de Zwaailichtendag. De nieuw gekozen datum vormt een mooie afsluiter van de zomervakantie.