Voorstelling Cultura Nova op 1 september in Kerkrade

De opening van Vie Kerkrade wordt op 1 september feestelijk afgesloten met een spectaculaire voorstelling op de Markt in Kerkrade, Odyssee van Theatergezelschap Gajes. Odyssee is een beeldende en muzikale voorstelling, waarbij gebruik wordt gemaakt van grootse en innovatieve beeldende objecten en machines.

De voorstelling start om 21.15 uur en eindigt rond 22.30 uur en vindt plaats op de Markt in Kerkrade.

De voorstelling

Een Grieks meeslepend verhaal over een held op zoek naar huis, vertaald naar de straat en opgevoerd in 65 minuten. Bij de gedurfde voorstelling ‘Odyssee’ van Theater Gajes bevindt het publiek zich te midden van het spel. Met een inventief bewegend decor, acteurs op stelten en muzikanten op grote hoogte vertelt het gezelschap het eeuwenoude avontuur van Odysseus, de mythische held uit het epos van Homerus.

Als toeschouwer ben je onderdeel van de voorstelling en beweeg je letterlijk mee met het spektakel, dat zich afspeelt op twee niveaus. Op het grondniveau zie je de techniek, alsof je in de coulissen kijkt. En boven je hoofd ontvouwt zich de theatrale werkelijkheid waarin je je kunt verliezen.

Vie Kerkrade ontdekken?

Het gloednieuwe complex is geopend van 16.30 – 21.00 uur. Loop gerust binnen. Het openingsfestijn van Vie Kerkrade is een samenwerking tussen Beleef Kerkrade, IBA Parkstad, Vie en Cultura Nova en is onderdeel van de jaarlijks terugkerende Stadmaakweek.