Beleefbus Kerkrade

Wil je Kerkrade echt beleven?

Stap in de Beleefbus

Van 1 juli t/m 28 oktober 2018 rijdt hij weer: de Beleefbus Kerkrade! Tijdens de 2,5 uur durende rondrit laat onze gids je de mooiste plekjes van de stad zien. Zo kom je alles te weten over het Kerkrade van vroeger én nu. Met af en toe een smeuïge anekdote of Kerkraadse “wiets” tussendoor! Onderweg stap je uit om een kijkje te nemen bij twee bezienswaardigheden. Bestel dus snel je ticket en laat je verrassen door al het moois dat Kerkrade te bieden heeft!

Opstapplaatsen en -tijden

Rodaboulevard: Wiebachstraat 75, Kerkrade
Rodahal: Op de hoek van de Mozartstraat en Van Beethovenstraat, Kerkrade


1 juli t/m 26 september 2018
Iedere woensdag en zondag
Let op: geen rondrit op zondag 9 en 30 september!

Rodaboulevard: 13.00 uur
Rodahal: 13.15 uur


Oktober 2018
Rondritten op zondag 7, 14 en 28 oktober (niet op 21 oktober!)
In oktober rijdt de Beleefbus niet op woensdag!

Rodaboulevard: 13.00 uur
Rodahal: 13.15 uur


Duur rondrit
Circa 2,5 uur

Tickets

Bestellen
Je ticket bestel je heel eenvoudig online via de button hierboven. Ook in de Beleefbus kun je tickets kopen. Let op: hier geldt wel: VOL = VOL!

Rolstoelgebruikers
De Beleefbus Kerkrade is toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel (helaas niet voor scootmobiel). Tickets voor rolstoelgebruikers kunnen alleen online gekocht worden, dus niet in de bus!

Prijs per persoon
Volwassenen: 3 euro
Kinderen ( t/m 12 jaar): 1 euro

Veel extra’s
Tijdens de rondrit stapt u twee keer uit om onder leiding van de gids een kijkje te nemen bij een bezienswaardigheid. De tussenstops wisselen per rondrit (overzicht kunt u downloaden). Ook ontvangen de bezoekers een gratis folder met een toeristische plattegrond van Kerkrade. Daarnaast maakt u tijdens iedere rondrit kans op een leuke prijs, zoals vrijkaarten voor één van de attracties in Kerkrade!

Een ware belevenis!


Thea Haenraets uit Kerkrade reed in 2017 maar liefst vier keer mee met de Beleefbus.

 

“Ik nodigde verschillende keren familieleden, vrienden en buren uit om mee te gaan. De rondritten waren voor hun een ware belevenis. Een gezellige verteller zorgde telkens voor de nodige uitleg, heel interessant! Wat tijdens de rit voor iedereen duidelijk zichtbaar werd, is wel dat Kerkrade zich de afgelopen jaren op ‘vergroening’ heeft gericht. Daarmee heeft de stad nu heel veel moois te bieden op het gebied van attracties, bezienswaardigheden én verrassende natuur.”

Vertrek

Rodaboulevard

In de periode 1 juli t/m 26 september 2018 vertrekt de Beleefbus Kerkrade iedere woensdag en zondag om 13.00 uur op de parkeerstrook nabij Decathlon. Let op het haltebord met de tekst “Beleefbus Kerkrade”.

Op zondag 7, 14 en 28 oktober vertrekt de Beleefbus hier eveneens om 13.00 uur (op 21 oktober geen rondrit!). In oktober rijdt de Beleefbus niet op woensdag!

Adres voor uw navigatiesysteem: Wiebachstraat 75, Kerkrade

Rodahal

In de periode 1 juli t/m 26 september 2018 vertrekt de Beleefbus Kerkrade iedere woensdag en zondag om (circa) 13.15 uur bij de hoofdingang van de Rodahal. Let op het haltebord met de tekst “Beleefbus Kerkrade”.

Op zondag 7, 14 en 28 oktober vertrekt de Beleefbus hier eveneens om 13.15 uur (op 21 oktober geen rondrit!). In oktober rijdt de Beleefbus niet op woensdag!

Adres voor uw navigatiesysteem: Op de hoek van de Mozartstraat en Van Beethovenstraat, Kerkrade

Highlights langs de route

Initiatief

De Beleefbus Kerkrade is een initiatief van de gemeente Kerkrade in samenwerking met VVV Zuid-Limburg, touringcarbedrijf Lindetours, Margret Reijnders Creatieve Communicatie, toeristische attracties in Kerkrade en diverse vrijwilligers (gidsen).

Vragen?

Met eventuele vragen kunt u terecht bij VVV Zuid-Limburg, tel. 0900-5559798 (€ 1,- per gesprek). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur.

Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vvvzuidlimburg.nl. Houd er s.v.p. rekening mee dat vragen tijdens kantooruren worden beantwoord.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website