SUPERLOCAL finalist bij The Innovation in Politics Awards 2020! 

Het project SUPERLOCAL in de wijk Bleijerheide is finalist bij The Innovation in Politics Awards 2020 in de categorie ‘Ecology’.  “Het is een bevestiging van de uitstekende samenwerking met alle partners in het project. We zijn op de goede weg met dit unieke project en dat wordt in Europa ook gezien. Uiteraard gaan we voor de eerste plek,” aldus Wethouder Tim Weijers. In totaal waren er bijna vierhonderd inzendingen voor negen categorieën.

SUPERLOCAL

In het SUPERLOCAL-project in Bleijerheide worden zo veel mogelijk materialen van voormalige hoogbouwflats gebruikt voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van de openbare ruimte. Er komen 130 nieuwe betaalbare huurwoningen, een gemeenschappelijke ruimte voor bewoners en omwonenden en een waterkringloop die regenwater opvangt en
zuivert. SUPERLOCAL is een circulair bouwproject dat in het teken van duurzaamheid en bewonersparticipatie staat.

Bijzonder aan deze wijk is dat de woningen gemaakt zijn van de materialen van de flats die hier tot kort geleden stonden. Voormalige bewoners en omwonenden denken actief mee over de plannen voor het gebied. In het project zijn nieuwe methodes bedacht en getest om materialen zoals beton, bakstenen en hout opnieuw te gebruiken voor de bouw van woningen en de aanleg van het openbare gebied (bijvoorbeeld voor de aanleg van paden). Ook wordt duurzaam omgegaan met water in deze nieuwe buurt. Het project kreeg twee Europese subsidies, namelijk uit Life en UIA.

Wil je meer weten over SUPERLOCAL? Ga dan naar www.superlocal.eu.