Sinterklaas verheugd over doorgaan feestelijke optocht in Kerkrade Centrum

Sinterklaas trekt op zaterdag 20 november 2021 met een speciale optocht door Kerkrade Centrum!

Na een goed overleg tussen Logistiek Piet, de woordvoerder van Sinterklaas, en de gemeente is er eindelijk groen licht: Sinterklaas kan op gepaste wijze in onze stad verwelkomd worden. Vanaf 14.00 uur trekt de Goedheiligman met zijn Pieten door het centrum. Natuurlijk vindt de Sint het leuk als zoveel mogelijk kinderen langs de route komen zwaaien.

Veiligheid
Burgemeester Petra Dassen is blij dat er een manier is gevonden om Sinterklaas op feestelijke wijze te begroeten: “Wij zijn erg blij dat we Sinterklaas in ons stadscentrum kunnen verwelkomen.

Als iedereen een rustig plekje langs de route zoekt, kunnen wij deze optocht met z’n allen succesvol en vooral gezellig laten verlopen”, aldus de burgemeester. In verband met de geldende Coronaregels zal Sinterklaas niet op de Markt op een podium plaatsnemen, maar door het Centrum trekken. Er is dus géén extra programma op de Markt. Het publiek krijgt op  elke plek langs de route kans om de Sint en zijn Pieten goed te bewonderen.

Route
De stoet vertrekt vanaf de Kapellaan richting Markt en draait vervolgens richting Hoofdstraat. Daarna komt hij over de Grupellostraat en de Stationsstraat nog eens terug, zodat het publiek de mogelijkheid heeft om de stoet indien gewenst twee keer te zien.

Samen beleven
De gemeente heeft er bewust voor gekozen om het Sinterklaasevenement in de vorm van een optocht te organiseren: “Hierdoor wordt het een doorstroomevenement en blijft dit mooie kinderfeest ook echt voor álle Kerkraadse kinderen toegankelijk”, aldus wethouder Tim Weijers (evenementen en stadsmarketing).

Er wordt langs de route van de optocht niet gecontroleerd op het bezitten van een geldige QR-code en de optocht is gratis toegankelijk.

Diverse lokale verenigingen en bedrijven verlenen hun medewerking aan de Beleef Sinterklaas-optocht. Sinterklaas laat via zijn woordvoerder Logistiek Piet weten bijzonder uit te kijken naar zijn komst naar Kerkrade: “Ik kan niet wachten tot het zaterdag is om te zien hoe ik in het mooie Kerkrade ontvangen wordt. Uit ervaring weet ik dat Kerkraadse kinderen fantastisch kunnen zingen en ik ben benieuwd wat ik onderweg allemaal te zien krijg!”, aldus Sinterklaas.

Liever thuis kijken?
Mensen die liever niet op straat willen komen kijken, kunnen thuis meegenieten van het mooiste kinderfeest van het jaar. Dit kan via de livestream op de Facebookpagina van Beleef Kerkrade óf via RTV Parkstad. Daar kun je de samenvatting op zondag 21 november a.s. vanaf 13.00 uur zien.