Gratis toegang tot Kerstwereld Kerkrade gerealiseerd!

Vanaf 10 tot en met 24 december 2022 is in het centrum en de wijken Krismes i Kirchroa met verschillende kerstonderdelen en -activiteiten te beleven. Kerstwereld Kerkrade is een onderdeel van Krismes i Kichroa met een overdekte kerstmarkt op de Markt en in cultureel kerstprogramma in de Lambertuskerk. Kerstwereld Kerkrade staat op de Markt direct naast het Huis van de Kerstman en vindt plaats in de weekenden van 10, 11, 17 en 18 december 2022. Normaliter wordt entree geheven voor dit event, met als uiteindelijk doel een geldbedrag dat over is te schenken aan een goed doel. De organisatoren – Rotary Kerkrade en Tafelronde 171 Kerkrade – hebben gezamenlijk met de gemeente Kerkrade besloten om ditmaal ‘Kerkrade en haar inwoners’ als goede doel te betitelen. “Dankzij gezamenlijke inspanningen van de organisatoren en gemeente Kerkrade kan iedereen dit jaar Kerstwereld Kerkrade gratis bezoeken!’, concludeert wethouder Alexander Geers (Centrummanagement) tevreden.

Juist nú gratis toegankelijk
Bij eerdere edities van Kerstwereld Kerkrade werd entree geheven. Dit geld werd vervolgens na afloop aan een goed doel geschonken. Na gezamenlijk overleg hebben Rotary Kerkrade en Tafelronde 171 Kerkrade en de gemeente besloten om het evenement dit jaar voor iedereen gratis toegankelijk te maken: “We vinden het passend om dit gebaar juist nú te maken. Veel mensen hebben te maken met forse kostenstijgingen door de crisis en moeten besparen. Natuurlijk willen we ook graag dat de eerste editie van Kerstwereld Kerkrade op de nieuwe locatie midden in het centrum slaagt. Door de toegang gratis te maken, hopen we meer bezoekers trekken en is er een extra mogelijkheid voor een gezellig kerst-uitje”, licht coördinator Jean Noël toe namens organisatoren Rotary Kerkrade en Tafelronde 171 Kerkrade.

Ervaren organisator
Rotary Kerkrade en Tafelronde 171 Kerkrade hebben vele jaren ervaring met het organiseren van succesvolle kerstevenementen. Dit jaar is de club voor het eerst in Kerkrade Centrum te gast. Er komt een sfeervol paviljoen op de Markt, waarin uiteenlopende standhouders hun sfeervolle kerstartikelen te koop aanbieden. Tevens is er in de Lambertuskerk een culturele kerstprogrammering. Kerstwereld Kerkrade heeft de volgende openingstijden:
zaterdag 10 december 11.00 – 20.00 uur
zondag 11 december 11.00 – 18.00 uur
zaterdag 17 december 11.00 – 18.00 uur
zondag 18 december 11.00 – 18.00 uur

Eurode pendeldienst
De kerstmarkt bij Burcht Rode in Herzogenrath is eveneens teruggekeerd op de evenementenkalender. Ook deze is gratis te bezoeken. Er rijdt een gratis pendeldienst met de Beleefbusjes tussen Kerkrade Centrum (Kapellaan) en Herzogenrath, zodat het makkelijker is om een bezoekje aan beide kerstmarkten te combineren. De inzet van de Beleefbusjes is mogelijk dankzij de samenwerking van de gemeenten Herzogenrath en Kerkrade in Eurode verband.

Krismes i Kirchroa
Het complete aanbod aan evenementen en activiteiten van Krismes i Kirchroa – met onder meer het Huis van de Kerstman, modelspoorbaan MBC Miljoenenlijn en Krismes sjpas i Kirchroa in de wijk – is terug te vinden op www.beleefkerkrade.nl/krismes-i-kirchroa.