Beleef Kerkrade TV presenteert Fer Kousen als nieuw boegbeeld

Fer Kousen wordt de nieuwe gastheer van Beleef Kerkrade TV! De achtste aflevering van het programma wordt op zondag 6 februari 2022 vanaf 13.00 uur op RTV Parkstad uitgezonden en is aansluitend online en in de dagcarrousel te zien.

Nieuwe reeks met Fer Kousen
Zowel RTV Parkstad als de gemeente zijn bijzonder verheugd over het feit dat Fer Kousen “ja” heeft gezegd op de uitdaging om de presentatie op zich te nemen: “In de persoon van Fer hebben we een bekende Kerkradenaar gevonden die, alhoewel hij al jarenlang in Zoetermeer woont, ons eigen dialect spreekt en dicht bij de mensen staat. Als ‘Sjpasminister’ is hij steeds goed op de hoogte van alles wat er in onze stad leeft”, verklaart wethouder Tim Weijers (Stadsmarketing). Directeur Arno Krijnen van RTV Parkstad vult aan: “ook beschikt hij over voldoende media-ervaring om de klus te kunnen klaren”. Voor Fer Kousen is het een eer om dit te mogen doen: “Ik heb er ontzettend veel zin in om als presentator met veel Kerkradenaren in gesprek te gaan over alles wat het wonen, werken, ondernemen en recreëren in mijn thuisstad zo mooi maakt. Ik kan niet wachten om elke maand naar Kerkrade af te reizen om de opnames te maken!”.

Zoektocht
Lex Nelissen, presentator én medebedenker van Beleef Kerkrade TV, overleed volkomen onverwacht op 13 november 2021. De gemeente Kerkrade, opdrachtgever van het programma, heeft vervolgens de tijd genomen om zich te beraden over de invulling van de vervolgafleveringen: “Uit alle reacties op de eerste zes afleveringen bleek dat de uitzendingen van Beleef Kerkrade TV door de kijker goed gewaardeerd worden.  Als gemeente willen we de kansen van het medium TV niet onbenut laten. Niet iedereen maakt immers gebruik van Sociale Media of leest de krant. TV biedt ook andere mogelijkheden om onderwerpen uit te diepen. Natuurlijk speelt de presentator bij dit programma een cruciale rol. Door zijn ruime ervaring en toegankelijkheid was Lex een hele geschikte gastheer en was het zoeken naar een nieuwe kandidaat geen makkelijke opgave”, aldus wethouder Weijers.

Eerbetoon
Om stil te staan bij het overlijden van Lex, is vervolgens in goed overleg besloten om de 7e aflevering van Beleef Kerkrade, die werd uitgezonden in de kerstvakantie, volledig op te dragen aan hem: “We hebben deze uitzending gemaakt als eerbetoon aan onze goede vriend en collega; het was voor ons rouwproces een goede stap om samen ‘Het Beste van Beleef Kerkrade TV’ te kunnen maken”, zegt Krijnen. Daarna is RTV Parkstad met de gemeente op zoek gegaan naar potentiële opvolgers.

Aflevering 8
De achtste aflevering van Beleef Kerkrade wordt opgenomen in de Laethof in Eygelshoven. Tijdens zijn deze uitzending interviewt Fer Kousen o.a. de presidenten van KV De Burgerlust 1924, de Kirchroatsjer Vasteloavends Verain Alaaf Kirchroa 1936 en de Vasteloavends Verain Kirchroa-West, die het laatste nieuws brengen over de gezamenlijke invulling van de digitale carnaval en de plannen voor een Halfvastenoptocht.