Vredeswake Oekraïne

Zaterdag 12 maart bij de Vredeskapel en Vredesmonument (Hoofdstraat) is er om 18:00 – 18:45 de Eucharistie. Om 19:00 – 19:45 zal de Vredeswake plaatsvinden
en om 19:45 Ontsteken van Vredesvuur met zang van de Kerkraadse koren buiten bij de vredeskapel.

Oranjevereniging Kerkrade heeft het initiatief genomen tot een vredeswake op zaterdagavond a.s. Tijdens de wake spreken burgemeester Petra Dassen-Housen, locoburgemeester M.T. Sobcyk Herzogenrath, Hans Schillings namens de Oranjevereniging en Leden van de Oranjeverein Herzogenrath. Tot slot zal Deken Nevelstein spreken. Er zal een collecte plaatsvinden voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De Vredeswake wordt muzikaal opgeluisterd door Wiel Hamers en Floor Bosman, Reinhard Granz en “Ensemble Napoli”.

Na de vredeswake zal het vredesvuur bij het monument worden ontstoken door de burgemeester van Kerkrade. Dit wordt muzikaal opgeluisterd door Rene Schurer. Daarna zullen Vocaal Ensemble Kerkrade, Mannenkoor St. Lambertus en Vocal Group Seven buiten o.s. het dona nobis pacem (Geef ons vrede) ten gehore brengen. Dit is een initiatief van Jacqueline Ruiters. Waar mogelijk sluiten ook nog andere koren aan. U bent van harte welkom om mee te zingen. Neem een LED theelichtje mee als tastbaar teken van onze diepste wens voor vrede.

Om 19:00 uur zullen alle kerkklokken in Kerkrade luiden en inwoners van Kerkrade worden verzocht om die avond kaarsjes aan te steken en achter hun ramen te plaatsen.