Openingsparade WMC 2022

Op donderdag 7 juli geeft Kerkrade het startsein voor het 19e Wereld Muziek Concours! Gezamenlijk vieren we op die dag eindelijk weer het feest van de blaasmuziek. Wat er gaat gebeuren die dag? In één woord: veel! We beginnen om 17:00 uur met een openingsparade die gevormd wordt door internationale, nationale en lokale muziekgezelschappen die dwars door de stad trekt. WMC-toppers als Showband Takostu Stiens, Bicycle Showband Crescendo en Pasveerkorps Leeuwarden lopen mee. En niet in de laatste plaats is er een afvaardiging van de Nederlandse militaire orkesten. Er is niet alleen muziek. In de stoet lopen ook dansgezelschappen, steltlopers en andere artiesten mee.

Vanaf 19.00 uur spelen onder meer de Böhmerwaldkapelle, Da Blechhauf’n en Druckluft op de BLOW! Stage op de markt. Om 22:00 uur vindt daar de officiële openingshandeling plaats. We gaan op 7 juli dus met een knaller van start.

In de Rodahal vindt om 20:00 uur het openingsconcert plaats van philharmonie zuidnederland en het Wave Quartet. Meer info & tickets? Klik hier.