Krismes i Kirchroa

Vanaf 10 tot en met 24 december 2022 is in het centrum en de wijken Krismes i Kirchroa met verschillende kerstonderdelen en -activiteiten te beleven. Zo keert het succesvolle Huis van de Kerstman terug op de Markt; de kerstman en zijn vrouw verwelkomen iedereen in Kerstpret@Kerkrade. Daarnaast verhuist Kerstwereld Rolduc naar het centrum; Kerstwereld Kerkrade heeft als hoofdbestanddeel de kerstmarkt met ruim 50 stands, maar tevens een culturele programmering in de Lambertuskerk. De Miljoenenlijn sluit aan bij Krismes i Kirchroa met speciale stoomtreinritten naar Kerkrade. Met de Krismes Karoake i Kirchroa in de wijk komt Krismes i Kirchroa ook buiten het centrum.

Intocht van de Kerstman
Krismes i Kirchroa trapt op zaterdag 10 december 2022 af met de Intocht van de Kerstman. Samen met zijn Kerstvrouw en Elfjes komt de Kerstman op station Kerkrade aan met de stoomtrein. Via de Stationsstraat, Hoofdstraat en Hinger Herjods Ruk wordt de Kerstman op de Markt ontvangen.

Huis van de Kerstman
“Het Huis van de Kerstman is vervolgens op 10, 11,14, 17, 18, 21 en 24 december 2022 geopend en gratis toegankelijk”, geeft Team Kerstpret aan. Op de woensdagmiddagen zal het huis bezet zijn door de Elfjes van de Kerstman. Middels een inschrijfmogelijkheid kunnen kinderen plaatsnemen in het Huis van de Kerstman om te tekenen en te knutselen samen met de Elfjes. Op 16 en 23 december 2022 zijn er lampionnenoptochten door de wijken.

Kerstwereld Kerkrade

In de weekenden van 10 en 11 en 17 en 18 december 2022 is Kerstwereld Kerkrade geopend.

Krismes Karoake i Kirchroa in de wijk
Met een DJ Booth in de vorm van een caravan in kerstdecoratie worden tussen 10 en 24 december 2022 alle wijken bezocht. De Krismes Karoake i Kirchroa in de wijk bezoekt winkelgebieden en verzorgingshuizen, en basisscholen tot en met gemeenschapshuizen.