Erfgoed weekend

Aankomende 12 en 13 november staat de erfgoed collectie van het Discovery Museum centraal tijdens het Erfgoed weekend in Limburg. In Discovery Museum is er een Schatkamer vol prachtige en unieke objecten. Hier zie je van alles over het Limburgse mijnverleden en de modernisering van ons leven dankzij bijvoorbeeld de stoommachine, de stofzuiger en prachtig Maastrichts aardewerk en glas.

Tijdens het Erfgoed weekend krijg je de unieke kans om achter de schermen te kijken en zo meer te weten te komen over de manier waarop een collectie van een museum wordt beheerd. Hoe komt een museum eigenlijk aan zijn schatten, en wat gebeurt er met de objecten die in de gesloten depots staan? 

Wil je meer te weten komen over de steenkolen mijnbouw, het Maastrichts aardwerk, de (toen) nieuwe techniek van het huishouden, stoommachines en motoren, Maastrichts glas en kristal, of ben je nieuwsgierig naar het roerige en innovatieve Limburgse verleden? Heb je je wel eens afgevraagd hoe een museum eigenlijk werkt? Wil jij een kijkje nemen achter de schermen in de, normaal gesproken, gesloten depots? Tijdens het Erfgoed weekend biedt Discovery Museum een unieke rondleiding aan waar een expert op het gebied van onze collectie al je vragen zal beantwoorden.