Hét muzikale eerbetoon aan de componist en dirigent Hardy Mertens

Hardy Mertens is geboren en getogen in Landgraaf en woont al meer dan 30 jaar in Kerkrade. Als componist en dirigent is hij mondiaal bekend. Meer dan 150 composities van zijn hand worden wereldwijd uitgevoerd.
Twee Kerkraadse muziekverenigingen vonden het twee jaar geleden de hoogste tijd Hardy Mertens in zijn eigen Parkstad te eren voor zijn grote verdiensten voor de muziek, de blaasmuziek in het bijzonder. Het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade en de Koninklijke Harmonie Sint Philomena Chevremont vonden een van de beste professionele harmonieorkesten ter wereld, de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen uit Belgie, bereid mee te werken aan dit uitzonderlijke muziekfeest. En nu, bijna twee pandemie jaren verder vinden ze dat nog steeds. Hardy ontving  in 2020 de BUMA Award en werd in 2021 in Kerkrade vereerd met de hoge Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Beide keren bijgewoond door heel weinig publiek. En publiek, veel publiek, dat is wat een raskunstenaar als Hardy Mertens verdient. Daarom alsnog deze grootse muzikale hulde in een vol theater.

Het concert wordt geopend door het samengevoegde Kerkraadse orkest o.l.v. hun dirigenten Guido Swelsen (Harmonieorkest Kerkrade) en Jos Kuipers (Sint Philomena Chevremont). Dirigenten en musici zullen hun beste beentje voorzetten om de grote variatie in muziek van Hardy Mertens te etaleren. Onder leiding van Kapitein-Commandant Kapelmeester Yves Segers voeren vervolgens ook de Gidsen fameuze Hardy Mertens-composities op een subliem niveau uit.

Verwacht een onvergetelijk eerbetoon boordevol grenzeloze romantiek, virtuoze techniek en adembenemende, dynamische, meeslepende muziek.

.