Aan de andere kant van de schutting

 Aan de andere kant is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar met poppen, papier, strips en video. Tg. Winterberg tovert in deze nieuwe voorstelling een visuele wereld vol knotsgekke en over-de-top vooroordelen, die best eens van een andere kant bekeken mogen worden.

De voorstelling speelt zich af in de Rietstraat, een doorsnee-straat in een nóg doorgesnedere wijk. Je weet wel, zo één met huizen waarbij de achtertuintjes keurig zijn gescheiden door schuttingen en hoge heggen. Praten doen de buren niet met elkaar, want ze denken wel zeker te weten hoe gevaarlijk, gek en vreemd de buren zijn. Ze hebben het toch zelf gezien! De buren zijn monsters, kinderdieven, bestaan uit suiker. Tenminste, dat (be)denken ze.

Knotsgek

Maar in de Rietstraat woont sinds een dag ook Bir Kasif. Zij is zes jaar en heel nieuwsgierig. Ze komt in elke tuin, gaat bij iedereen op bezoek en snapt niets van wat de buren beweren over de buren. Wanneer haar duidelijk wordt hoe de vork aan de steel zit, doet Bir zelf ook nog een duit in het zakje. Tijd om het eens van de andere kant te bekijken

.