Beleef Kerstival Kerkrade

Beleef Kerstival Kerkrade

Kerkrade Bezoek website

Beleef Kerstival Kerkrade

Beleef Kerstival Kerkrade StadscentrumKerkrade Naar de website
Beleef Kerstival Kerkrade
Beleef Kerstival Kerkrade is de naam van het nieuwe winterevenement in het centrum van Kerkrade. Vanaf vrijdag 7 tot en met zondag 23 december is het stadscentrum sfeervol aangekleed met kerstbomen, kerstdecoratie en circa 75.000 kerstlampjes. In de weekenden wordt een aantrekkelijke kerstprogrammering verzorgd door verenigingen uit Kerkrade, bedrijven en inwoners. Wethouder Tim Weijers (evenementen & stadsmarketing): 'Het wordt een winterevenement van, voor en door Kerkradenaren, waarbij bezoekers van buitenaf uiteraard ook van harte welkom zijn om de bijzondere sfeer en activiteiten mee te beleven!'

Hotspot Hinger Herjods Ruk
Het pleintje Hinger Herjods Ruk, midden in het stadscentrum, is de hotspot van de programmering. 'Na gereedkomen van het centrumplan ademt dit pleintje een sfeervolle ambiance uit, waar we graag gebruik van maken', geeft wethouder Weijers aan. kerstverlichting, de in kerstsfeer versierde boom en een podium versterken die sfeer.

Markt
Op de Markt staat een grote nostalgische carrousel uit Kerkrade, aangevuld met eetkramen met oliebollen en reibekuchen. De kerststal, met levende schapen, staat rond de grote kerstboom. Tussen Hinger Herjods Ruk en de Markt pendelt een stoomtreintje.

Programmering van, voor en door Kerkrade
Voor de programmering op  zaterdagen en zondagen doet de gemeente een oproep aan de Kerkraadse gemeenschap: basisscholen, muziekverenigingen, toneelclubs, koren, maar ook individuele inwoners kunnen een bijdrage leveren aan Beleef Kerstival Kerkrade. Van, voor en door Kerkrade is hierbij het motto. De gemeente zal actief op zoek gaan naar groepen, personen en organisaties die actief willen bijdragen, bijvoorbeeld met een optreden of voorstelling. Wie wil meedoen vraagt de gemeente om via beleef@kerkrade.nl contact op te nemen. HuB Kerkrade is tijdens Beleef Kerstival Kerkrade geopend.

Kerstwereld Rolduc 
Beleef Kerstival Kerkrade valt voor een deel samen met Kerstwereld Rolduc in Abdij Rolduc. De Rolduckerstraat verbindt het centrum en Rolduc. De straat wordt sfeervol ingericht en nodigt je uit voor een winterwandeling, om zo beide evenementen te bezoeken.

Beleefbus Kerkrade
De Beleefbus Kerkrade sluit op zaterdag 8 en zondag 9 december aan met een pendeldienst tussen het centrum en Kerstwereld Rolduc. Vertrektijden en halteplaatsen staat op www.beleefbuskerkrade.nl.

Ondernemers haken aan
De centrumondernemers haken aan, de winkels zijn op de zondagen op 9, 16 en 23 december geopend. De horecaondernemers en ook de weekmarkt worden gevraagd hun terras en kramen aan te kleden in kerstsfeer. Bedrijven en instellingen uit Kerkrade wordt de mogelijkheid geboden zich te presenteren in de kerstambiance van het centrum.

Een aanpak die past bij Kerkrade!
'Met de aanpak van Beleef Kerstival Kerkrade sluit de gemeente dit jaar aan op de kracht van de stad. Muziek, gezelligheid en sfeer zijn sterke pijlers binnen Kerkrade. Samen wordt ervoor gezorgd dat dit jaar een beleving in het centrum zal plaats vinden die het aangenaam maakt om er te winkelen, eten en verblijven!', aldus wethouder Weijers.

Overzicht

Data 7-12-2018 t/m 23-12-2018
Contact
Stadscentrum, Kerkrade

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website