hirsch

11-11 Kirchroa keert terug in 2023!

Het evenement 11-11 Kirchroa keert volgend jaar terug op de Kerkraadse Markt. Kerkradenaar Hans Hirsch meldde zich onlangs bij de gemeente. Hij vroeg om het carnavalsevenement te behouden voor de stad. Deze rascarnavalist presenteerde eerdere edities en wil de traditie van dit event bij de start van het seizoen voortzetten. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) is verheugd over het initiatief om een doorstart te maken: “We hebben als gemeente dit evenement van begin af aan omarmd en zullen dit burgerinitiatief ook blijven ondersteunen. Ook spreken wij onze dank uit richting initiatiefneemster Ramona Geestman voor de opstart van 11-11 Kirchroa”.

Burgerinitiatief
Enkele jaren geleden ging 11-11 Kirchroa van start als burgerinitiatief. Ramona Geestman organiseerde op de Markt vier edities op rij. Het evenement groeide gestaag met optredens van veelal Kerkraadse artiesten. Onlangs liet Ramona Geestman weten te stoppen als organisator.

Hans Hirsch
Hans Hirsch is geboren en getogen in Kerkrade en opgegroeid in het Rolduckerveld. Carnaval is bij Hirsch met de paplepel ingegoten. Vader Herman Hirsch is bekend van diverse sjlaagers en als dialectschrijver. Op 6-jarige leeftijd liep Hirsch al mee met de Koninklijke “Auw “ Harmonie St. Cecilia van Kerkrade om de prins te begeleiden bij het carnavalsseizoen. Tevens is Hirsch bekend als Aintseljanger in de lokale en regionale optochten. In het dagelijks leven is Hans medewerker maatschappelijke zorg in de gehandicaptenzorg en samen met zijn vrouw Tamara actief bij Bloemsierkunst Tamara in Kerkrade West.

5e editie in 2023

Hans Hirsch formeert op dit moment een organisatieteam, met als een doel een sfeervol en kwalitatief 11-11 Kirchroa op zaterdag 11 november 2023. Dat wordt dan de 5e editie op de Kerkraadse Markt.

Hirsch zoekt nog ondersteuning bij de organisatie en doet een oproep voor vrijwilligers. Er zijn zowel mensen nodig voor de voorbereidende werkgroep als op de dag zelf. Meebouwen aan dit mooie evenement? Meld je dan via beleef@kerkrade.nl.